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AFEIDAVIT

The purpose of this affidavit is to certify that the County Board of Education of Richmond County is a
political subdivision of the State of Georgia within the meaning of Section 170(c)(1) of the Internal Revenue
code of 1986, as amended (the "Code™), and is duly organized, existing and operating under the Constitution
and Laws of the State of Georgia. Therefore, the County Board of Education of Richmond County is an
organization qualified to receive charitable contributions and gifts of cash and other property which are tax
deductible under the provisions of Code Section 170.

The County Board of Education of Richmond County, as a political subdivision within the meaning of
Code Section 170, is not required to file an application for exemption under Code Section 501(c )(3) to be
recognized as a tax exempt organization.

The Federal Tax Identification Number for the County Board of Education of Richmond County is 58-
6000310.

INWITNESS WHEREOF, the undersigned has hereto sethishand and seal of Augusta, Georgia this 5™
dayof JUNE, 2023.

Bobby A. Smith, CPA

Chief Financial Officer
Richmond County Board of Education



Internal Revenue Service

Date: August 13, 2004

Richmond County Board Of Education
2083 Heckle St
Augusta, GA 30904-4270

Department of the Treasury
P.O. Box 2508
Cincinnati, OH 45201

Person to Contact:
Michelle Jones 31-07675
Customer Service Specialist
Toll Free Telephone Number:

8:00 a.m. to 6:30 p.m. EST
877-829-5500

Fax Number:
513-263-3756

Federal Identification Number:
58-6000310

Dear Sir or Madam:

This is in response to your request of August 13, 2004, regarding your organization's federal tax status.

Our records indicate that your organization may be a governmental instrumentality or a political Subdivision of
a state.

No Provision of the Internal Revenue Code imposes a tax on the income of governmental units (such as states
and their political subdivisions). Therefore, it has been the position of the Service that income of governmental
units is not generally subject to federal income taxation. If, however, an entity is not itself a governmental unit
(or an "integral part" thereof), its income will be subject to tax unless an exclusion or exemption applies.

One exclusion is Provided by section 115(1) of the Code, which excludes from gross income:
...Income derived from...the exercise of any essential governmental function and

according to a State or any political subdivision thereof...

Your organization's income may not be subject to tax, either because the organization is a governmental unit
(or an "integral part" thereof), or because the income is excluded under section 115. In addition, your
organization may also be eligible to receive charitable contributions, which are deductible for federal income,
estate, and gift tax purposes. Also, your organization is probably exempt from many federal excise taxes.

Your organization may obtain a letter ruling on its status under section 115 by following the procedures
specified in Rev. Proc. 2002-1 or its successor.

Your organization may also qualify for exemption from federal income tax as an organization described in
section 501 (c)(3) of the Code. If the organization is an entity separate from the state, county, or municipal
government, and If it does not have powers or purposes inconsistent with exemption (such as the power to tax

or to exercise enforcement of regulatory powers), your organization would qualify under section 501 (c)(3). To
apply for exemption, complete Form 1023 and pay the required user fee.



Richmond County Board Of Education
58-6000310

Sometimes governmental units are asked to provide proof of their status as part of a grant application. If your
organization is applying for a grant from a private foundation, the foundation may be requesting certain
information from your organization because of the restrictions imposed by the Code on such foundations. One
such restriction imposes a tax on private foundations that make any "taxable expenditures." Under section
4945(d) and (h) of the Code, "taxable expenditures” include (1) any grant to an organization (unless excepted),
unless the foundation exercises "expenditure responsibility" with respect to the grant; and (2) any expenditure
for non-charitable purposes. Under section 4942 of the Code, private foundations must also distribute certain
amounts for charitable purposes each year--"qualifying distributions"—or incur a tax on the undistributed
amount. "Qualifying distributions” include certain amounts paid to accomplish charitable purposes.

Private foundation grants to governmental units for public or charitable purposes are not taxable expenditures
under these provisions, regardless of whether the foundation exercises "expenditure responsibility." Under
section 53.4945-5(a)(4)(ii) of the Foundation and Similar Excise Tax Regulations, expenditure responsibility is
not required for grants for charitable purposes to governmental units (as defined in section 170(c)(1) of the
code). Similarly, grants to governmental units for public purposes are "qualifying distributions", under section
53.4942(a)-3(a) of the regulations; and, if they are for charitable purposes, will not be taxable expenditures,
under section 53.4945-6(a) of the regulations. Most grants to governmental units will qualify as being for
charitable (as well as public) purposes.

Because of these restrictions, some private foundations require grant applicants to submit a letter from the
Service determining them to be exempt under section 501 (c)(3) and classified as a non-private foundation.
Such a letter, or an underlying requirement that a grantee be a public charity, is not legally required to be
relieved from the restrictions described above, when the prospective grantee is a governmental unit and the
grant is for qualifying (public or charitable) purposes.

We believe this general information will be of assistance to your organization. This letter, however, is not a

ruling and may not be relied on as such. If you have any questions, please call us at the telephone number
shown in the heading of this letter.

Sincerely.

Jes¥

Janna K Skufca, Director, TE/GE
Customer Account Services





